Tarteletter - Kylling i asparges: Tilføjet af: Ronson | Dato: 20 Jan 2021 Ingredienser:

3 pakker store tarteletter
1 hel kylling
3 pastinakker
3 gulerødder
1 løg
2 dåser hvide aspargessnitter
Valgfri:
1 fed hvidløg
Laurbærblade

Til saucen:
135g smør
7-8 spsk mel (med top)
2½ dl piskefløde
Lagen fra de 2 dåser asparges

Instruktioner:

1. Put kyllingen i en høj/stor gryde og dæk den med vand
2. Skær løget i 8 stykker og hvidløgsfeddet i 2
3. Tilsæt salt, peber, hele grøntsager, løg, hvidløg og laurbærblade
4. Lad det småkoge i en times tid

5. Tag kyllingen op og lad den køle af
6. Tag pastinakker og gulerødder op
7. Lad gryden koge videre, det skal reduceres til ca. det halve (fra 5-6 liter til ca. 2½ liter)
8. Skær pastinakker og gulerødder i små tern
9. Pluk kødet af kyllingen - skrog, fedt, skind, ben, brusk og andre rester fra kyllingen puttes op i gryden så det koger med

10. Når det er reduceret til ca. 2½ liter tages gryden af
11. Si kylingefond fra
12. Smelt smørret i en stor gryde
13. Tilsæt mel og rør rundt, vi skal lave en hvid, opbagt sauce
14. Tilsæt kyllingefond og rør det til en tyk sauce
15. Smag til med aspargeslagen - brugt evt. noget hønsebouillon hvis ikke det smager nok af kylling
16. Tilsæt pastinakker og gulerødder i tern og de hvide aspargessnitter og rør det sammen

17. Lun tarteletter og fyld dem

DUMO Opskrifter © 2021
https://dumo.dk/: